klantenservice 084-8708883

18 tips voor gepassioneerder en leuker seksleven

Tip 1: bedrijf de liefde met aandacht voor uw partner.

Het sluipt er gemakkelijk in: routinematige en doelgerichte vrijpartijen waarbij je gedachten mijlenver weg zijn. Of alleen bij jezelf. Maar in ieder geval niet bij de ander. En zonder de volle aandacht voor elkaar en voor het bedrijven van de liefde verliest seks aan passie, bezieling en intimiteit. Vrij in het moment en geniet van elkaar. Realiseer u dat hij/zij anders is en andere dingen lekker vindt. Erken de verschillen, verplaats u in de ander, neem de tijd en bedrijf de liefde met uw volle aandacht.

Love couple

Tip 2: geen zin in seks? Maak zin.

Doe uw partner een plezier als hij of zin heeft in seks. Vaak krijgt u daar zelf zin van. Natuurlijk willen we niet zeggen dat het een goed idee is om tegen uw zin te vrijen. Maar wel dat u zin kunt máken door u open te stellen voor seksuele prikkelingen.
Net zoals aan tafel de eetlust wordt opgewekt door het eten op het bord zelf, kan het verlangen en de zin in seks worden opgewekt door de vrijpartij zelf. En het mooie ervan is ook: door de liefde te bedrijven, maakt uw lichaam testosteron aan, waardoor u automatisch zin ontwikkelt.

Tip 3: praat met uw partner

Natuurlijk is het een open deur maar daarom niet minder belangrijk. Als je samen kookt overleg je ook, dus waarom niet als je samen vrijt? Dus haal diep adem en ga die uitdaging aan! Praat over uw verlangens en fantasiën en vraag naar die van uw partner. Zijn er problemen? (o.a. Verschil in zin, Pijn bij het vrijen, Veranderingen in seksualiteit na je 45ste). Bespreek ze en probeer samen creatief te zijn in het vinden van oplossingen. Vindt u het niet gemakkelijk een gesprek hierover te beginnen? Tips kunt u vinden in het artikel Praten over seks: niet gemakkelijk maar wel te doen.

Tip 4: gebruik uw fantasie

Opwinding en verlangen beginnen in het hoofd. Door een erotische gedachte of fantasie wordt het seksuele systeem geactiveerd en word je opgewonden. Als je wat langer een relatie hebt, zijn er meer seksuele prikkels nodig om opgewonden te raken. Dan wordt de rol van fantasie belangrijker. Dus zet uw hoofd en fantasie aan het werk voor meer avontuur, plezier en afwisseling. Zoek inspiratie en laat u in vervoering brengen. Kijk samen een erotische film, lees elkaar opwindende verhalen voor (of lees ze lekker alleen) en bekijk deze site samen. Realiseer u: u heeft uw opwinding zelf in handen.

Tip 5: ruim uw irritaties op

Ergenissen en irritaties in een relatie hebben direct invloed op het seksleven. Met name bij vrouwen zit er een directe link. Zij is bijvoorbeeld geirriteerd omdat hij te weinig doet in het huishouden of te weinig tijd aan de kinderen besteedt. Of omdat ze niet voldoende aandacht krijgt en hij teveel met zijn werk bezig is. Dan heeft ze, bewust of onbewust, geen zin om met hem vrijen.
Wees eerlijk tegen elkaar, bespreek deze ergenissen en ruim ze samen uit de weg. Of stap over uw ergenissen heen en laat u verleiden tot een vrijpartij. Vaak verzacht het vrijen de irritaties en komt het ten goede aan de initimiteit.

Tip 6: weg met de sleur. Voor passie is vernieuwing nodig

Routine is dodelijk voor verlangen, lust en passie. Zorg ervoor dat u niet in dezelfde patronen blijft vervallen, door elke keer op dezelfde manier met elkaar te vrijen. Wees creatief en zoek samen de vernieuwing op. Besef dat een beetje angst en onzekerheid erbij hoort, maar ga ervoor. Het wordt er echt alleen maar leuker op! Dus vrij eens op een andere plek of doe het eens anders. Of geef elkaar een erotische massage. En heeft u wel eens aan Tantra gedacht? Een leer die kan bijdragen aan meer liefdevolle en ontspannen seks. En slecht de barrière om speeltjes te gebruiken en koop een mooie vibrator om uw liefdesleven te verrijken. Kortom: weg met de voorspelbare seks! Experimenteer, lach, durf en fantaseer! Het zal wonderen doen voor uw liefdes- en seksleven.

Prof. H. van der Wiel: "Uit onderzoek blijkt dat men meer geniet van seks als men ‘de schaamte voorbij’ is. Met name het niet durven praten over seks, de angst voor experimenteren en het niet kunnen of willen verplaatsen in de belevingswereld van de partner hebben een negatieve invloed op seksueel gebied. Mijn advies is dus: maak van vrijen een feestje. Hoe vaak je zo’n feestje bouwt, dat doet niet ter zake. Maar praat er met elkaar over, maak er werk van en houd het boeiend en gevarieerd."

Tip 7: zorg voor ontspanning

Stress is slecht voor uw seksleven. Als iemand lange tijd onder stress gebukt gaat, veroorzaakt dit een verhoogde endorfinespiegel in het lichaam. Dit heeft een bewezen negatieve invloed op 'de zin in seks'. Ontspanning daarentegen heeft het omgekeerde effect. Door ontspanning daalt de hartslag en komt seksuele opwinding op gang. Daarom hebben de meeste stellen meer zin in seks tijdens hun vakantie. Dus plan een paar keer per jaar een ontspannen en romantisch weekendje weg.
En zorg ervoor dat u niet alleen tijdens uw vakantie en weekendje weg ontspannen bent, maar ook gedurende uw dagelijks leven. Een half uurtje yoga of wandelen is niet alleen goed voor uw gezondheid, het is ook goed voor uw seksuele energie.

Tip 8: pak erectieproblemen aan

Veel mannen krijgen met het ouder worden problemen met de erectie. Dat hoort erbij en hoeft helemaal geen probleem te zijn. Realiseer u dat een man bij het ouder worden meer seksuele prikkelingen nodig heeft om opgewonden te raken en een stevige erectie te krijgen. Als beiden daar rekening mee houden en hier extra aandacht besteden dan ontstaat een goede erectie in de meeste gevallen vanzelf.
Er zijn ook leuke en hele toegankelijke speeltjes verkrijgbaar die kunnen helpen bij het verkrijgen en behouden van een erectie. Zoals bijvoorbeeld een penisring of een mooie vibrerende penisring die dame extra laat genieten. Meer informatie over deze ringen kunt u lezen in het artikel Hoe gebruik en kies je de juiste penisring?
En liefhebben kan natuurlijk ook zonder erectie. Ervaart u het wel als een probleem, dan is het meestal op te lossen. Veranderingen in levensstijl en medicijngebruik kunnen bijvoorbeeld al helpen. Aarzel niet om naar de huisarts te gaan, u bent niet de enige. Meer informatie over erectieproblemen en de oplossingen kunt u lezen in het artikel Erectiestoornis: behandelingen en oplossingen.

Tip 9: voel je mooi

We leven in een cultuur waarin de media ons de hele dag beelden toont van jeugd gekoppeld aan schoonheid. Dat is niet altijd bevorderlijk voor het gevoel van aantrekkelijkheid en kan ervoor zorgen dat seksuele verlangens afnemen. Uit onderzoek blijkt dat de mate waarin iemand zichzelf aantrekkelijk vindt, direct verband houdt met de mate waarin hij/zij kan genieten van seks. Tuurlijk, het lichaam verandert als je ouder wordt, maar dat zegt helemaal niks over de begerenswaardigheid. Wees niet te kritisch voor uzelf. Negeer de druk van televisie, tijdschriften en andere media en wees blij met uw lichaam in elke fase van uw leven. Blijf aandacht besteden aan uw uiterlijk. En dames; draag gewoon die sexy lingerie en nachtkleding.

Tip 10: breng de romantiek terug

De kunst van het verleiden zit vaak in kleine gebaren; een flesje mooie wijn opentrekken bij het koken, kaarsen aansteken tijdens het eten, het geven van een lief compliment en het opdoen van een lekker geurtje. Vooral vrouwen vinden het belangrijk als mannen kleine dingen voor ze doen waarmee hij zegt: 'Ik geef om je, ik weet wat je leuk vindt, ik vind het fijn om dingen voor je te doen'. Voor vrouwen is het romantiek om te merken dat ze bijzonder is. En als vrouwen in een romantische stemming zijn, staan ze open voor meer intimiteit en liefdevolle passie. 

Tip 11: gebruik een lubricante

Een lubricante/glijmiddel is een vloeibare substantie die gebruikt wordt bij het vrijen of gemeenschap. De gel maakt het glijden zachter, sensueler en intiemer. Het kan het bedrijven van de liefde ook plezieriger en lekkerder laten verlopen als de vagina wat droger blijft. En dat gebeurt nou eenmaal als je ouder wordt. Een paar druppeltjes van een goede siliconen glijmiddel is al voldoende om het vochtgehalte aan te vullen. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in alle soorten en smaken. Er zijn ook lubricantes (op siliconenbasis) die tegelijkertijd voor heerlijke massages gebruikt kunnen worden. Zo kan het fijn onderdeel van het voorspel worden. Meer weten? Lees het artikel Hoe kies je het juiste glijmiddel? In onze winkel kunt u goede glijmiddelen / lubricantes kopen.

Tip 12: zorg goed voor uw gezondheid

Ziekte is een van de grootste vijanden van seks. Een slechte gezondheid kan een gepassioneerd liefdesleven flink in de weg staan. Als er problemen met de gezondheid zijn, moeten die “gemanaged” worden. Dus volg de orders van uw arts gewoon op en zorg voor aanpassingen in uw levensstijl die nodig zijn voor een goede gezondheid. Afslanken, beweging, goed eten en niet teveel alcohol drinken zullen niet alleen uw gezondheid verbeteren, het zal ook uw seksleven een geweldige impuls geven. En een goed seksleven is ook weer goed voor uw gezondheid.

Tip 13: begin 's ochtends

Een goed voorspel begint eigenlijk 's morgens al. Voor vrouwen werkt het meestal niet als een man 's avonds in bed, na de hele avond voetballen te hebben gekeken, opeens wil vrijen. (Wat voor een man overigens geen enkel probleem hoeft te zijn). Dus heren; geef uw partner door de dag heen liefdevolle aandacht. Breng haar een ontbijtje op bed of stuur haar een lief smsje. App haar hoe leuk, mooi en sexy ze is. Het resultaat van deze liefdevolle inspanningen zal u verrassen.

Tip 14: doe dingen zonder elkaar

Samen dingen ondernemen is natuurlijk goed, maar als je álles samen doet, kan de ander zo vertrouwd geworden dat gevoelens van seksuele opwinding, lust en begeerte als sneeuw voor de zon verdwijnen. Seksuele spanning creëert u in dat geval niet door meer mét elkaar te doen, maar juist door meer dingen te doen zonder elkaar; ga op vakantie met een vriend of vriendin, geef u op voor een cursus of ga naar de sportclub.

Tip 15: zet zelf de eerste stap

Veel mensen zijn geneigd om naar de ander te wijzen als de seks niet meer is zoals in het begin van hun relatie. ‘Als hij/zij nou wat meer aandacht aan mij zou besteden, dan zouden we geen probleem hebben'. Of: 'als hij/zij wat vaker zou willen vrijen, meer zijn/haar best zou doen, romantischer zou zijn, dan zou ons seksleven veel beter zijn'. Maar wat veel mensen vergeten, is dat ze zelf misschien ook niet meer zo romantisch, liefdevol of verleidelijk zijn als aan het begin van hun relatie. De enige oplossing om oude patronen te doorbreken en nieuwe, verfrissende te creeën is door zelf de eerste stap te zetten.

Tip 16: overleg met uw arts

Als u of uw partner met seksuele problemen kampt, aarzel dan niet en overleg met uw huisarts of een seksuoloog. Houd voor ogen: u bent niet de enige en u bent niet de eerste met wie ze daarover een gesprek voeren. Het is echt zonde om het niet te doen. Er kunnen hele eenvoudige oplossingen voor uw problemen zijn.
Gebrek aan 'zin' kan bijvoorbeeld liggen aan medicatie. Dan kan het overgaan op andere medicijnen enorm helpen. Er zijn namelijk nogal wat libidomoordenaars onder de medicijnen. Wilt u weten of u medicijnen slikt die bijwerkingen kunnen hebben op de seksualiteit, kijk dan naar de tabel met bijwerkingen van medicijnen op de seksualiteit.

Tip 17: Soloseks

Het hebben van seks en orgasmen heeft zowel emotionele en lichamelijke voordelen. Vibrators kunnen daarbij enorm helpen. Mooi toch. Tegenwoordig zijn er zoveel mooie designs en kleuren waar u uit kunt kiezen. En soloseks kan het verlangen naar de ander juist versterken. Vaak blijkt het voor de partner verrassend en opwindend om te horen dat je masturbeert.
Kunt u hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste vibrator? Lees dan het artikel Hoe kies je de juiste vibrator? Of zoek meteen een van de vibrators uit in onze winkel.

Tip 18: vrijen hoeft niet altijd fijn te zijn

Als vrijen altijd fijn moet zijn, legt u uzelf een te zware druk op. Het is de kunst om te vrijen in het moment zelf en te accepteren dat het telkens anders is. Elke vrijpartij is anders en het niet nodig om altijd super vrijpartijen te hebben. Er is ook niet één juiste of perfecte manier van seks. De ene keer is het een snelle ontlading van stress, een andere keer is er meer tijd voor langzame streel-seks. Vrijen is ook in elke levensfase anders. Uw seksleven samen ontwikkelt zich door de jaren heen, en dat is ook wat het zo uniek en bijzonder maakt.

Contact

  • 084 - 8708883
  • info@mistiek.nl
  • KVK nummer : 57330867
  • BTW nummer : NL200808746B01
  • J.H.M. Kerssemakerslaan 22
  • 5583 EJ Waalre (Geen bezoeksadres)